Eerste blogbericht

Het is november. Hier in Holland vallen langzamerhand de bladeren van onze linde…om vijf uur is het donker. Pepernoten liggen in de winkel, de straten zijn versierd, de oliebollenkramen verkopen hun bollen voor 1euro….en ik denk aan het mooie terras, nee het mooie, overdonderende, altijd in beweging zijnde uitzicht in Corfu. Het wiebelen van de cypres, het glinsteren van de olijfblaadjes, dan weer grijs, dan weer groen…en de altijd veranderende kleuren van de zee.

‘S avonds kleuren de bergen aan de overkant roze, de zee krijgt een lila glans, de zachte wind tekent patronen op het water. De veerboot naar het vasteland trekt er strepen door die spoedig weer verdwijnen alsof het schip er nooit geweest was. Uren kan ik ernaar kijken.

En straks als het donker wordt, dan verschijnen de vissersbootjes. Ze maken een grote kring van lichtjes, een cirkel in een pikdonkere omgeving.Uiltjes roepen naar elkaar, heen en weer, heen en weer, alsof het automaten zijn.Krekels ratelen zachtjes in de bosjes…verder is het doodstil.

Die geluiden zou ik moeten opnemen en afspelen als het hier in Holland winter is en dan inslapen met het gelukzalige gevoel van de zomer…voor het uitzicht doe ik dan mijn oven dicht….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: